
INTERNAIJ REVENUE SERVICE
P. O. BOX 2508
EINCINNATI, OH 4520]-

DEPARTMENT OF THE TREASURY

Employer Identi f  icat ion Number :
Date:  75-31-49095

DLN:
L7053L42005044

ON THE MOVE Contact Person:
C/O DIANA GORDON DIANE M GENTRY ID# 31-36]-
4 ABBEY CT Contact Telephone Number:
WATNUT CREEK, CA 94595 (e77) 829-ss00

Accounting Period Ending:
.JI,]NE 30

Foundat ion Status Classi f  icat ion:
s0e (a) (1)

Advance Ruling Period Begins:
MARCH L8, 2OO4

Advance Ruling Period Ends:
.ruNE 30, 2009

Addendum Applies:
NO

Dear Applicant:

Based on information you supplied, and assuming your operations wil-I be as
stated in your application for recognition of exemption, we have determined you
are exempt from federal income tax under section 501- (a) of the Internal Revenue
Code as an organizat ion descr ibed in sect ion 501(c) (3).

Because you are a newly created organization, we are not now making a
f inal  determinat ion of  your foundat ion status under sect ion 509(a) of  t ,he Code.
Hor^rever, we have determj-ned that you can reasonably expect to be a publj-cly
supported organizat ion descr ibed in sect ions s09 (a) (1) and 170 (b) (1) (A) (v i )  .

Accordingly, during an advance rulj-ng period you wil l be treated as a
publicly supported organization, and not as a private foundat.ion. This advance
ruling period begins and ends on the dates shown above.

within 90 days after the end of your advance ruling perj-od, you must.
send us the information needed to determine whether you have met the require-
menLs of the applicable support test during the advance ruling period. If you
establi-sh that. you have been a publicly supported organization, we wil-l- cl.assi-
fy you as a sect ion 509 (a) (1) or 509 (a) (2) organizat ion as long as you cont inue
to meet the requiremenLs of the applicable supporL test. If you do not, meet
the public support requirements during the advance ruling period, we wilf
c lassi fy you as a pr ivate foundat ion for fut .ure per iods.  Also,  i f  we classj- fy
you as a private foundation, we wil l- treat you as a private foundation from
your beginning date for  purposes of  sect ion 507(d) and 4940.

GranLors and contributors may rely on our determination that you are noL a
private foundat.ion unti l 90 days after the end of your advance ruling period.
If you send us the required information wiLhin the 90 days, grantors and
contributors may continue to rely on the advance det.ermination unti l we make

Letter l -045 (DOICC)



-2-

ON THE MOVE

a f inal- determinaLion of your foundat.ion st,atus.

ff we publish a notice in the fnternal Revenue Bulletin stsating that we
will no longer treat you as a publicly supported organization, grantors and
contributors may not rely on thj-s determination after the date we pubtish the
notice. In addition, if you lose your sLatus as a publicly supported organi-
zaLlorr, and a grantor or contributor was responsible for, or was aware of, the
acL or fa i lure to act ,  that  resul- ted in your loss of  such status,  that  person
may not rely on this determination from the date of the act or failure to act.
Also, if a grantor or contributor learned that we had given noLice that you
would be removed from classification as a publicly supported organization, then
that person may not rely on this determination as of the date he or she
acquired such knowledge.

If you change your sources of support, your purposes, character, or method
of operation, please fet us know so we can consider the effect of the change on
your exempt status and foundation status. If you amend your orgtanizational
document or bylaws, please send us a copy of t,he amended document or bylaws.
Also, let us know al-1 ctranges in your name or address.

As of ,January 1,  !984, you are 1iab1e for social  secur i ty taxes under
the Federal fnsurance Contributions Act on amounts of $100 or more you pay to
each of your employees during a calendar year. You are not, l iabl-e for the tax
imposed under the Federal Unemployment Tax Act (FUTA).

Organizations that, are not priwate foundations are not subject to the pri-
vate foundation excise taxes under Chapter 42 of the Internal Revenue Code.
However, you are not automaLically exempt from other federal- excise taxes. If
you have any questions about excise, employment, or other federal taxes, please
l-et us know.

Donors may deduct contributions Lo you as provided in section l-70 of t,he
InLernal-  Revenue Code. Bequests,  legacies,  devises,  t ransfers,  or  g i f ls  to you
or for your use are deductible for Federal estate and gift tax purposes if they
meet the appl icable provis ions of  sect ions 2055, 2LO6, ar:d 2522 of  the Code.

Donors may deduct contri-butions to you only to the extent that their
contributions are gifts, with no consideration received. Ticket purchases and
similar pa)rrrent.s in conjunct-ion with fundraising events may not necessarily
qualify as deductible contributions, depending on the circumstances. Revenue
Rul ing 67-245, publ ished in Cumul"at ive Bul let in L967-2,  on page 104, gives
guidelines regarding when taxpayers may deduct payments for admission to, or
other part . ic ipat ion in,  fundrais ing act iv i t ies for  char i ty.

You are not required to fi le Form 990, Return of Organization ExempL From
fncome Tax, i f  your gross receipts eactr  year are normal ly $25,000 or less.  r f
you receive a Form 990 package in the mail, simply att.ach the label provided,
check the box in the heading to indicaLe thaL your annual gross receipt.s are
normal ly 925,000 or l -ess,  and sign the return.  Because you wi l l  be t reated as
a public eharity for return fi l ing purposes during your entire advance ruling
period, you should fi le Form 990 for each year in your advance ruling period
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that you exceed the $25,000 fi l ing threshold even if your sources of support
do not saLisfy Lhe publ ic support  test  speci f ied in the heading of  th is letLer.

I f  a return is required, i t  must be f i led by the 1-5th day of  the f i f th
month after the end of your annual accounLing period" A penalLy of F2O a day
is charged when a return is f i led l-ate, unless there is reasonable cause for
Ehe delay. However, the maximum penalty charged cannot exceed $10,000 or
5 percent of  your gross receipts for  the year,  whichever is less.  For
organizat ions wi th gross receipts exceeding $1,000,000 in any year,  the penal t ,y
is $100 per day per return, unless there is reasonabl-e cause for the delay.
The maximum penalty for an organization wi-th gross receipts exceeding
$1,000,000 shal l  not  exceed $50,000. This penal ty may also be charged i f  a
reLurn is noL complete. So, please be sure your return is complete before you
f i le i t .

You are not required to fi le federal i-ncome tax returns unless you are
subject to the tax on unrelated business income under section 51-1 of the Code.
If you are subject to this tax, you must f i le an j-ncome tax return on Form
990-T, Exempt Organization Business Income Tax Return. Tn this Letter we are
not determining whet.her any of your presenL or proposed activit ies are unre-
lated trade or business as def ined in sect ion 513 of  the Code.

You are required Lo make your annual information return, Form 990 or
Form 990-Ez, avai lable for  publ ic inspect ion for  three years af ter  the later
of the due date of the return or the date the return is f i led. You are also
required to make available for public inspection your exemption application,
any supporting documents, and your exemption letter. CopJ-es of these
documenLs are also requj-red to be provided to any individual upon writt,en or in
person request without charge other than reasonabl-e fees for copying and
postage. You may fulf i l I this requj-rement by placing these documents on the
Internet. Penalties may be imposed for failure to comply with t,hese
reguirements. Addit. ional information is available in Publication 557,
Tax-Exempt Status for Your Organization, or you may call our toll free
number shown above.

You need an employer identification number even i-f you have no employees-
If an employer identif ication number was not entered on your application, we
will assign a number to you and advise you of it. Please use t.hat number on
all reLurns you fi le and in ali corresponCence with the Internal Re\renue
Service.

If we said in Lhe heading of this letter that an addendum applies, the
addendum enclosed is an integral parL of this letter.

Because this let.ter could help us resolve any questions about your exempt
status and foundation status, you should keep it in your permanent records.
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ff you have any guesti-ons, please contact the person whose name and
telephone number are shown in the heading of this letter.

Sincerely yours,

Irois G. IJerner
Direct,or, Exempt Organizations

Rulings and Agreements

Encl-osure(s):
Form 872-C
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Department of th e_Treasury
Internal  Revenue Service Date of  th is not ice:gctober tJ,  z00B
EO Rul ings and Agreements Not ice Number:  CP- rse
P 0 Box z50B Taxpayer ldent i f icat ion Number:
CINCINNATI 0H 4520L 75-SL49O9S

053875.545954.0244.005 1 AT 0.345 59s

l l , l ' , ,1, ' l , l , l , l , l , ' ,1,1, ' , ' l l l l ' , , , , ,1111,, ' , l , l , , , l , l l , l , , l
Advance Rul ing Per iod Ending Date:

June 30, 2008

oN THE MovE For assistance, cal l :
z DIANA GoRDoN L-877-8?9-5500
1052 EL CURTOLA BLVD
WALNUT CREEK CA 94595-1010529

Our records indicate that you were issued an advance rul ing letter that treated you as
a publ ic chari ty, rather than a private {oundation, during an advance rul ing period that
ends on the date indicated above. That letter required you to f i le IRS Form 8734 at the
end of your advance rul ing period to establ ish that you qual i fy as a publ ic chari ty.

New IRS regulat ions changed the procedures governing your publ ic chari ty status. You
are no longer required to f i le Form 8734 at the end of the rul ing period. The regulat ions
also provide that donors can rely on your advance rul ing letter with respect to your publ ic
char i ty status unless the IRS changes that status,  based on the organizat ion no longer
meet ing an appl icable publ ic support  test ,  and publ ishes not ice of  the change.

l f  you have received Form 8734 from the lRS, please do not f i le i t .  Please keep your
advance rul ing letter along with this letter for your permanent records.

The regulat ions also changed the rules for  comput ing publ ic support ,  consistent wi th the
redesigned Form 990, Return of Organizat ion Exempt from Income Tax. For more
informat ion regarding those rules and the redesigned Form 990, please see the IRS
website at www.irs.gov/eo.
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